Webbplatsen stenimporten.se använder sig av cookies för att bättre motsvara dina förväntningar. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Det finns dock en risk att sidan inte fungerar på önskvärt sätt.

Ovala pooler

Visa:
Sortera efter:
Scandi-roc
Athen Poolstenspaket Oval Ovala pooler Leverans inom 3-10 dagar

Aten Poolstenspaket Oval

ATEN PoolstenspaketAten poolsten är en stilren poolsten med raka linjer och en "nos" som går ned e..

11 334Kr Exkl moms: 9 067Kr

Scandi-roc
Kiruna Poolstenspaket Oval Ovala pooler Leverans inom 3-10 dagar

Kiruna Poolstenspaket Oval

Kiruna Poolstespaket Oval Kiruna är en exklusiv serie poolkantsten av natursten, de fyra färger..

18 786Kr Exkl moms: 15 029Kr

Scandi-roc
Napoli Poolstenspaket Oval Ovala pooler Leverans inom 3-10 dagar

Napoli Poolstenspaket Oval

NAPOLI Poolstenspaket Oval Med Napoli poolsten erbjuder vi en natursten med näsa, poolstenen är..

33 170Kr Exkl moms: 26 536Kr

Scandi-roc
Nevada Poolstenspaket Oval Ovala pooler Beställningsvara

Nevada Poolstenspaket Oval

Nevada Nevada är en specialgjuten poolplatta som med sin design snyggt täcker poolens toppkan..

11 172Kr Exkl moms: 8 938Kr

Scandi-roc
Sparta Poolstenspaket Oval Ovala pooler Leverans inom 3-10 dagar

Sparta Poolstenspaket Oval

Sparta Poolstenspaket Oval Sparta kännetecknas av det individuella och varma uttrycket i poolst..

14 582Kr Exkl moms: 11 666Kr

Ovala, pooler, Poolstenspaket
Ovala pooler

Montering av poolsten 

Det finns många olika sätt att montera en poolsten beroende på vilken typ av pool man har samt vad den är tillverkad av, det tips som vi skriver om här behöver inte gälla alla pooler och fungera på alla ställen, men det är erfarenheter som vi har samlat på oss genom åren och som har fungerat bra för oss och många av våra kunder.


Glasfiberpool:

Normalt brukar man gjuta en kantbalk runt poolen som man sedan fäster stenen i tillsammans med själva poolkanten, sen beror det givetvis på hur bred poolkanten av glasfiber är, men om man tänker att den är 10cm och stenen är 30cm så behöver man gjuta en balk på runt 15-20cm.

Sen behöver man rugga upp toppen på poolkantens gelcoat med grov sandpapper, typ korn 40 eller liknande för att få ett bra grepp för  limmet / fixet, använder man fix så kan det vara bra att slura yta lite innan man monterar stenen för ännu bättre vidhäftning.


Betongpooler:

På denna typ av pool brukar man oftast inte behöva göra så mycket anpassning av underlaget då det redan är betong, se bara till att kanten är tillräckligt stor för stenen.


Träpooler / trall:

När det gäller trä så är det lite svårare att få en bra infästning, det bästa resultatet som vi har fått är genom att  använda plåtrimpor i rostfritt stål som vi skruvar fast i underlaget och sedan limmar stenen mot, då fungerar det som ett glidlager där det underliggande trämaterialet kan röra lite på sig utan att påverka stenen så mycket, men tänk på att om stenen är 30cm bred samt att man har ett överhäng in mot poolen på 2-3cm så blir bredden på ytan av stenen man monterar 27-28cm, gör då gärna den rostfria plåten lite mindre så den inte riskerar att stick ut och synas, dra av ett par cm iallafall.

Viktigt är att det är en rostfri plåt som tål klimatet med klor/salt osv, en vanlig plåt rostar direkt och lämnar fulla rostfläckar / brunt vatten efter sig.


Monteringen:

Efter att man har anpassat underlaget så är det dags för själva monteringen, för bästa resultat så bör man göra detta i en viss ordning: först spänner man upp murarsnören där bakkanten på poolstenen ska vara, säg att stenen är 30cm bred och att man vill ha ett utstick i poolen på 2,5cm, då sätter man snöret på 27,5cm från poolens kant runt om hela poolen.

När alla snören är uppe så lägger man ut all sten med ca 2mm fog runt hela poolen, man kan nu passa på att flytta stenen så att inte den tjockaste ligger bredvid den tunnaste osv så att man får ett bra resultat på kanten, rak och fin. Utgå från hörnen och jobba mot mitten av kanten för att få en symmetriskt läggning, i detta läge så kapar man alla bitar som behöver kapas både på längderna samt även hörnen och ev radie sten så allt ligger som det ska när det är klart.

Nästa steg är sedan att börja montera stenen, lyft en och en och limma dem med fix eller montagelim beroende på situation och förutsättning, då är det lätt att sätta tillbaka den på exakt samma ställe och bibehålla det fina underarbete som redan gjorts, när detta är klart så är det fogning som gäller, klinkerfog eller mjukfog beroende på om ni limmade stenen med fix eller montagelim.

Det sista man gör är att täta med silikon upp mot underkanten av stenen för att förhindra att vatten kommer in mellan poolkanten/pooltoppen och stenen.

Som sagt, detta är tips som vi har samlat på oss genom åren, det betyder inte att det alltid passar hos just er, men det kanske hjälper till vid läggningen!