Webbplatsen stenimporten.se använder sig av cookies för att bättre motsvara dina förväntningar. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Det finns dock en risk att sidan inte fungerar på önskvärt sätt.

Natursten

Natursten, Sten, utomhus
Natursten

Natursten

Vi på Stenimporten har valt att erbjuda ett stort sortiment av natursten från olika delar av världen, både svenska och nordiska varianter, men även ifrån övriga delar av Europa samt främst Asien.
Natursten har stor variation i yta, färg och struktur, dess unika styrka och långa livslängd gör materialet perfekt för hållbara byggnationer med lång livslängd. 
Lystern och färgen som är inbyggda i mineralen framträder olika starkt beroende på bearbetningsgrad och bearbetningstyp. Varje stensort har unika egenskaper som styr hur den låter sig delas, dess kornstorlek och hårdhet.
Välj mellan sandsten, skiffer, kalksten, marmor, granit mm. Olika stentyper lämpar sig bäst för olika ändamål, men just graniten är ett säkert kort när det gäller natursten för utomhusbruk. 
Sten är ett av världens vanligaste material och har använts av människan i årtusenden och den blir bara finare med åren.

Välj någon av kategorierna Gatsten, Hällar, Kantstenar, Mursten eller skiffer för att komma till matchande produkter.