Webbplatsen stenimporten.se använder sig av cookies för att bättre motsvara dina förväntningar. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Det finns dock en risk att sidan inte fungerar på önskvärt sätt.

Bänkskivor Natursten

Bänkskivor, Natursten, Sten, inomhus
Bänkskivor Natursten

Bänkskivor i sten 

Vi har två system för tillverkning av stenskivor, vi kallar dessa för Basiq-serien samt Selected-serien, ni kan läsa mer nedan om vad respektive system innebär.


Egen tillverkning

I vår Basiq-serie så tillverkar vi stenskivorna själv lokalt i Valbo som ligger mellan Gävle och Sandviken, vi importerar råmaterial ifrån producenterna runt om i världen direkt via Gävle hamn och kan på så vis hålla nere kostnaderna. 

Vårt sortiment av bänkskivor i Basiq serien består av ett antal utvalda sorters granit, marmor och kalkstensskivor, detta gör sammantaget att priset blir betydligt billigare än traditionella bänkskivor i sten.


Bänkskivor i Selectedserien

I Selectedserien finner ni bänkskivor i granit, kalksten och marmor, allt i högsta kvalitet.

Passar inte måtten eller önskas andra bearbetningar än vad Basiqserien kan erbjuda så kan ni kolla på Selected-serien istället, här är utbudet av bearbetningar större och dessa skivor kan levereras i större storlekar, både på längden och bredden.

Det går givetvis bra att kombinera dom båda systemen med t ex Basiq-serien vid häll och vask och Selected-serien på en köksö.


Checklista vid förfrågningar:


  • Måtten på Bänkskivorna, längd, bredd samt tjocklek?
  • Vilka kanter blir synliga och måste poleras?
  • Vilken typ av håltagning för ev. häll (ovanmontage eller planmontage)?
  • Vilken typ av håltagning för ev. vask (ovanmontage, planmontage eller underlimmad)?
  • Behövs hål för kran eller sitter den i vasken?
  • Vilken ytbehandling ska det vara, polerad, finslipad eller annan?
  • Vilken stensort, granit, kalksten, marmor eller annan (alla har olika egenskaper som passar olika bra till just kök)?


Detta är bara ett axplock av varianter på stenskivor, kontakta oss om ni inte hittar den sten ni söker på mail: info@stenimporten.se eller telefon 026 - 12 99 29