Webbplatsen stenimporten.se använder sig av cookies för att bättre motsvara dina förväntningar. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Det finns dock en risk att sidan inte fungerar på önskvärt sätt.

Prisförfrågan bänkskiva

Till höger finner ni en steg för steg instruktion hur man kan räkna fram priset på skivorna själv, klicka bara på länken som heter Instruktioner så öppnas en PDF fil.

Om ni inte har 100% exakta mått så kan ni ändå få en fingervisning över priset på skivan / skivorna genom att knappa in dom mått ni har, allting anges i millimeter eller styck nedan.
Stenimporten friskriver sig ansvaret kring beräkningar, mängder och uträkningar. Inskickat material har använts som underlag för mängdberäkning till offerten och utgör inte några exakta beräkningar för en eventuell beställning.

Exakta priset räknas fram efter inmätning alt. efter vi har fått en tillverkningsritning med alla exakta mått.

1Välj material ?

Välj vilken typ av material ni önskar först, Dekton, Infinity samt Bricmate är keramikbaserade skivor, Technistone och Silestone är kvartskompositer, Sensa är en serie natursten med 15års fläckskyddsgaranti, granit, kalksten och marmor är rena naturstenar.
Välj sedan den färg under respektive typ av sten ni valt och till sist väljer ni vilken tjocklek som ni önskar pris på.
På Silestone är det samma pris på Suede (matt) som polerad.

2Antal detaljer för bänkskivan ?

Ange längd samt djupmått i millimeter på den eller dom skivor som ni behöver, fyll endast i själva bänkskivorna, stänkskydd om så önskas kommer i ett eget steg längre ned på sidan. Har ni som exempel en skiva som är 2,5m x 0,6m så fyller ni i 2500 på längden och 600 på djupet. lämna resterande fält tomma
Skiva 1
mm
mm
Skiva 2
mm
mm
Skiva 3
mm
mm
Skiva 4
mm
mm
Skiva 5
mm
mm
Skiva 6
mm
mm
Skiva 7
mm
mm
Skiva 8
mm
mm

3Total längd för synlig kant ?

Mata in den totala längden av alla synliga kanter på alla skivorna i steg 2, knappa in summan i millimeter under den kantprofil som önskas. Som exempel, har ni en skiva som är 2,5m lång och 0,6m djup och på den skivan så blir en långsida och en kortsida synlig så fyller ni i 3100 (2500+600=3100) under den kantprofil som ni vill använda er av. lämna resterande fält tomma
mm
mm
mm
mm

4Antal diskhoar ?

Välj antal hål för vask under den typ av montering som ni önskar, ska det t ex vara en planlimmad vask, skriv 1 under symbolen för den planlimmade vasken, lämna resterande fält tomma. (om ingen hål för vask önskas så hoppar över detta steg)
st
st
st
st

5Antal urtag för eluttag och blandare ?

Välj antal hål för kranar eller eluttag etc. Normalt så brukar man behöva ett hål för kran om man har valt hål för vask i steget ovan, lämna resterande fält tomma. (om ingen hål för kran eller el önskas så hoppar över detta steg)
st
st

6Antal urtag för spishällar ?

Välj antal hål för spishäll under den typ av montering på hällen som ni önskar, tänk på att om man vill ha en planlimmad häll så krävs det en speciell häll som är byggd för detta, dom flesta hällar klarar endast ovan montage, men denna info hittar ni i monteringsanvisningen för hällen. lämna resterande fält tomma. (om ingen hål för häll önskas så hoppar över detta steg)
st
st

7Rundade hörn och avrinningsspår ?

I detta steg väljer ni till rundade hörn som finns i två storlekar, 0-100mm eller 101-200mm radie, ange antal stycken under respektive storlek som ni behöver. Här kan ni även välja till avriningsspår nedfräst i stenen för dränering av vatten från disk mm om detta är något ni önskar, priset är satt för ett sett med 5st spår som är 40cm långa, ange 1st om ni har ett hål för vask som ni vill ha detta på, har ni flera vaskhål som ni önskar detta på så skriver ni in antal sett som ni önskar. (om inget tillval önskas så hoppar över detta steg)
st
st
st

8Stänkskydd ?

Här lägger ni till stänkskydd om ni är i behov av detta, annars hoppar ni över detta steg. Ange likt steg 2 längden och höjden på respektive bit ni önskar, ni kan även ändra tjocklek om ni inte vill ha samma tjocklek som på själva bänkskivan, det går dock inte att ändra material utan det räknas på samma material och färg, endast tjockleken kan ändras. Ange också i millimeter hur lång den totala synliga kanten blir (normalt är det ovankanten och ev. någon kortsida som blir synlig), addera ihop alla längder och knappa in summan i rutan för synliga kanter i detta steg, det finns bara en kantprofil att välja på stänkskydd.
mm
Stänkskydd 1
mm
mm
Stänkskydd 2
mm
mm
Stänkskydd 3
mm
mm
Stänkskydd 4
mm
mm
Stänkskydd 5
mm
mm
Stänkskydd 6
mm
mm

9Vask & blandare

Här kan ni välja till vask och / eller kran, vi lämnar 10% rabatt vid köp av en produkt och 15% rabatt på båda vid vall av två, har ni löst vasken själv så limmar vi givetvis fast denna också, då kan ni hoppa över detta steg.

-10% rabatt vid val av en produkt, -15% på båda vid val av två

10Mätning, transport och montage

Här kan ni knappa in ert postnummer och få fram pris på frakt samt tjänster som inmätning och installation, finns inte färdigt pris för just ert postnummer så kommer det upp en ruta som meddelar detta och då behöver ni kontakta oss för en separat offert på den biten ni behöver hjälp med, om det rör sig om endast frakt eller båda frakt samt mätning och installation.

Att E-post adress:

Kontakt information