Webbplatsen stenimporten.se använder sig av cookies för att bättre motsvara dina förväntningar. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Det finns dock en risk att sidan inte fungerar på önskvärt sätt.

Bänkskivor Kompositsten

Bänkskivor, Kompositsten, Sten, inomhus
Bänkskivor Kompositsten

Bänkskivor i kompositsten 

Kompositsten är ett mycket tåligt material som passar perfekt som stenskivor till kök och badrum mm, dom två varianter som vi säljer är dels en egenimporterad kvartskomposit samt kvartskompositen Silestone samt kompositstenen Dekton från Cosentino.


Kvartskomposit

När det gäller kvartskompositen så är den mycket tålig mot repor och slitage samt att den även är väldigt bra mot fläckar, men då den består av kvarts samt ett bindemedel så finns det ett par saker att tänka på:

  • Kvartskomositen tål inte hög värme från ex. en kastrull pga just bindemedlet
  • Kvartskomposit kan inte användas utomhus då den bleks av uv ljus

Håller man bara koll på detta så är det i övrigt en väldigt stark skiva som tål väldigt mycket.


Dekton 

Detta är ett relativt nytt material från Cosentino (som även utvecklade Silestone) där man tillverkar skivorna på ett annat sätt vilket gör att man slipper använda bindemedel utan att man smälter ihop mineralerna istället.

Tack vare detta så får man en skiva helt utan kompromisser som passar perfekt som både bänkskivor men även golv och väggbeklädnad, som fasadbeklädnad mm.

Det man ska tänka på gällande Dekton är dock att även om den tål väldigt hårt slitage mm är att om man väljer en mönstrad skiva så blir kanten enfärgad, mönstret går alltså inte rakt igenom skivan som på natursten eller kvartskomposit.


Egen tillverkning

Vårt sortiment av kvartskomposit i Basiq-serien består av ett antal utvalda råskivor i dom mest populära färgerna som vi importerar direkt ifrån producenterna, av detta tillverkar vi sedan bänkskivor lokalt i vår stenverkstad utanför Gävle ( i Valbo som ligger mellan Gävle och Sandviken)  


Checklista vid förfrågningar:

  • Måtten på Bänkskivorna, längd, bredd samt tjocklek?
  • Vilka kanter blir synliga och måste poleras?
  • Vilken typ av håltagning för ev. häll (ovanmontage eller planmontage)?
  • Vilken typ av håltagning för ev. vask (ovanmontage, planmontage eller underlimmad)?
  • Behövs hål för kran eller sitter den i vasken?
  • Vilken typ av material, kvartskomposit eller Dekton?

Är ni osäker på något så är det bara att kontakta oss på mail: info@stenimporten.se eller telefon 026 - 12 99 29 så ska vi givetvis hjälpa er vidare i djungeln av skivor.